• COZONAC

    Gustul de acasă!

TRADIȚIONALE

Cozonacul este o ‘pâine dulce’ tradițional românească, înrudită cu multe varietăți de panificație cu fructe preparate în Europa centrală, Balcani și Orientul Mijlociu. Asemănătoare cu brioșa, această pâine dulce este desertul festiv al românilor, cu precădere în timpul sărbătorilor Pascale și de Crăciun. Servit cu lapte, cafea sau ceai, cozonacul este un deliciu dulce care ne amintește de ‘acasă’. Aromatizat cu vanilie, rom, coajă de portocală sau lămâie și acompaniat cu cacao, nucă, rahat sau semințe de mac, faimosul cozonac era unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale bunicii.

În tradițiile gastronomice din Rusia, Lituania, Romania, Ucraina sau Polonia și probabil pe tot teritoriul Europei de Est se poate întâlni o prăjitură cu brânză (cheesecake) numită Pască, un nume care sugerează sărbătoarea Paștilor. Prăjitura nu este foarte diferită de varietățiile ei vestice, dar fiecare țară folosește brânzeturile și aromele ei specifice. Astăzi, acest desert cu brânză este unul dintre deliciile favorite ale Europei.

În trecut, umila plăcintă cu mere era mult așteptata glorie a recoltei, dar astăzi este unul dintre cele mai consumate deserturi din lume tot timpul anului. Plăcințile și prăjiturile cu mere și aromate cu scorțisoară, cardamon, vanilie sau ghimbir, fac savoarea și deliciul momentelor de comfort.

COZONAC

TARTĂ CU AFINE

ÎNVÂRTITĂ CU NUCĂ

ALLERGY ADVICE

Toate produsele noastre conțin gluten și ouă proaspete iar unele dintre ele nuci și alune; toate produsele sunt fabricate intr-un mediu care conține nuci, alune sau produse similare acestora, de aceea pot rămane urme de nuci și alune in toate produsele noastre.

2017 © Copyright - D&D Patisserie